GP Σιγκαπούρης: Νίκη ψυχολογίας για Vettel στο 1-2 της Ferrari (+videos)

Ο νυχτερινός αγώνας της Σιγκαπούρης είχε ιδανική εξέλιξη για τη Ferrari, που σημείωσε το 1-2 με τον Sebastian Vettel να επιστρέφει στις νίκες

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 20-22 Σεπτεμβρίου, η Σιγκαπούρη φιλοξένησε στους δρόμους της Marina Bay, τον 15ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1.

Το GP Σιγκαπούρης επιφύλαξε πλατιά χαμόγελα για τη Ferrari, η οποία σημείωσε το πρώτο 1-2 στην ιστορία του αγώνα. Παράλληλα, η νίκη του Sebastian Vettel σήμανε την επιστροφή του Γερμανού στις νίκες από το GP Βελγίου 2018. Μάλιστα, ο συνδυασμός με τη δεύτερη θέση του Charles Leclerc, έφερε το πρώτο 1-2 για τη Scuderia, από τo GP Ουγγαρίας 2017.

Ένας γύρος με τον Sebastian Vettel… Προσέξτε πόσες φορές (δεν) ανοιγοκλείνει τα μάτια του ο Γερμανός (για να δείτε το video, πατήστε στο σχετικό σημείο εντός του πλαισίου και έπειτα, στην επισήμανση “Παρακολουθήστε στο Youtube”)

Αν και οι περισσότεροι περίμεναν τη Mercedes σε ρόλο οδηγού, η Ferrari πιστοποίησε εμφατικά την άνοδό της. Μετά τις δύο αναμενόμενες νίκες του Leclerc σε Βέλγιο και Ιταλία, οι κόκκινοι πήραν και μία ανέλπιστη, στη Σιγκαπούρη. Βέβαια, η δυναμική της Ferrari είχε φανεί από τις Κατατακτήριες Δοκιμές, όταν ο Charles Leclerc έκανε το hat-trick, ξεκινώντας από την Pole για τρίτο συνεχόμενο GP.

Tο pit-stop που έκρινε την εξέλιξη του αγώνα (για να δείτε το video, πατήστε στο σχετικό σημείο εντός του πλαισίου και έπειτα, στην επισήμανση “Παρακολουθήστε στο Youtube”)

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα, με τους πιλότους να ακολουθούν ρυθμό τακτικής έως το πρώτο pit stop. Ο Charles Leclerc (Ferrari) είχε διατηρήσει το προβάδισμα, εμπρός από τους Lewis Hamilton (Mercedes) και Sebastian Vettel (Ferrari). Λίγο πιο πίσω βρίσκονταν οι Max Verstappen (Red Bull-Honda), Valtteri Bottas (Mercedes) και Alexander Albon (Red Bull-Honda), με τις διαφορές μεταξύ των πρώτων 6 πιλότων να βρίσκονται στο όριο της ενεργοποίησης του DRS, δηλαδή περίπου στο 1 δευτερόλεπτο.

Όταν ο Vettel έφτασε στη νίκη Νο.53 της καριέρας του

Πρώτος μπήκε για αλλαγή ελαστικών ο Vettel, γεγονός που έμελλε να κρίνει την εξέλιξη του αγώνα. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία για όλους τους οδηγούς, ο Γερμανός είχε βρεθεί επικεφαλής και προφανώς, εμπρός από τον teammate του. O Leclerc “γκρίνιαξε” λίγο στην ομάδα του, θεωρώντας εαυτόν αδικημένο, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι. Παράλληλα, η Mercedes είχε παρατείνει το πρώτο stint του Hamilton, ώστε ο Βρετανός να έχει πιο φρέσκα ελαστικά στο τέλος του αγώνα, διεκδικώντας τη νίκη.

Ευχάριστο απρόοπτο, με τον Hamilton να διακόπτει τον Vettel για να του δώσει συγχαρητήρια

Αν η τακτική της γερμανικής ομάδας ήταν σωστή, είναι κάτι που δε μάθαμε ποτέ. Ο λόγος είναι ότι επικράτησε η παράδοση που θέλει σε κάθε GP Σιγκαπούρης από το 2008 όταν έγινε η πρεμιέρα του, να έχουμε εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας. Αφορμή υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ Romain Grosjean (Haas-Ferrari) και George Russell (Williams-Mercedes), που οδήγησε στην πρώτη από τις συνολικά 3, που είχαμε. Οι επόμενες δύο, οφείλονταν στην εγκατάλειψη του Sergio Perez (Racing Point-Mercedes) και στη σύγκρουση μεταξύ Kimi Raikkonen (Alfa Romeo-Ferrari) και Daniil Kvyat (Toro Rosso-Honda).

Τελικά, ο Vettel έγινε πολυνίκης στη Σιγκαπούρη με 5 νίκες (ο Hamilton έμεινε στις 4) και επέστρεψε στις νίκες, αποτέλεσμα που ήθελε πολύ. O Leclerc παρουσιάστηκε πιο ήρεμος μετά τον τερματισμό, αποδεχόμενος τη δεύτερη θέση για το καλό της ομάδας, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Max Verstappen. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά φέτος -μετά το επεισοδιακό GP Γερμανίας- που οι Mercedes απουσίαζαν από το βάθρο. Από τη στιγμή που δεν πήραν το ρίσκο σε επίπεδο στρατηγικής, οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση. Μάλιστα, ο Φινλανδός πήρε οδηγία να μείνει πίσω από τον Βρετανό μετά την αλλαγή ελαστικών, στην οποία υπάκουσε.

Ο Albon έκανε ακόμη μια πειστική εμφάνιση τερματίζοντας στην 6η θέση, στην τρίτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της Red Bull. Στη βαθμολογούμενη δεκάδα βρέθηκαν ακόμη οι Lando Norris (McLaren-Renault), Pierre Gasly (Toro Rosso-Honda), Nico Hulkenberg (Renault) και Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo-Ferrari).

Χρόνος για διάλειμμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 δεν υπάρχει, καθώς η συνέχεια στις 27-29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι, με το GP Ρωσίας.

Δείτε τα highlights του GP Σιγκαπούρης (για να δείτε το video, πατήστε στο σχετικό σημείο εντός του πλαισίου και έπειτα, στην επισήμανση “Παρακολουθήστε στο Youtube”)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήσιμα: Άναψαν τα… λαμπάκια σου; Δες τι σημαίνει το κάθε ένα ξεχωριστά (+videos)

Πολλές φορές από την χαρά μας που παίρνουμε αυτοκίνητο ξεχνάμε να κάνουμε τα βασικά... Να ανατρέξουμε στο εγχειρίδιο και να δούμε τι σημαίνει κάθε ενδεικτική...

Τι είναι αυτή η διακεκομμένη γραμμή στους πλαϊνούς καθρέπτες;

Απλή ιδέα στην "σύλληψή" της, αλλά μπορεί να σώσει ζωές! Δείτε για ποιον λόγο ο πλευρικός καθρέπτης χωρίζεται σε δύο τμήματα......

Αναδρομή – Πόσο κόστιζε η Alfa Romeo 156 στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια;

Ένα μοντέλο που αγαπήθηκε πολύ στην Ελλάδα από Alfisti και όχι μόνο! Πάμε να δούμε τις τιμές της Alfa Romeo 156 πριν από 21 χρόνια....

Κωλοσούρτης – Η εμβληματική διαδρομή της Πελοποννήσου ! (+video)

Κωλοσούρτης είναι το προσωνύμιο της παλιάς εθνικής οδού Άργους-Τρίπολης. Ας δούμε πως είναι σήμερα μέσα από ένα drone videο....

Χρήσιμα: Η άγνωστη “θέση συντήρησης” για τους υαλοκαθαριστήρες

Σε πολλά αυτοκίνητα, οι υαλοκαθαριστήρες δεν σηκώνονται γιατί "βρίσκουν" στο καπό. Κι όμως, ο κατασκευαστής έχει προβλέψει κάτι τέτοιο δίνοντας τη λύση!...

Toyota: Το αυτοκίνητο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της

Αν και δύσκολο να το πιστέψει κανείς σήμερα, υπήρξε περίοδος που η Toyota αντιμετώπιζε προβλήματα με την "σωτηρία" της να έρχεται από ένα μοντέλο που...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

lampakia_3

Χρήσιμα: Άναψαν τα… λαμπάκια σου; Δες τι σημαίνει το κάθε ένα ξεχωριστά (+videos)

ευρυγώνιος καθρέπτης

Τι είναι αυτή η διακεκομμένη γραμμή στους πλαϊνούς καθρέπτες;

Alfa Romeo 156

Αναδρομή – Πόσο κόστιζε η Alfa Romeo 156 στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια;